Jdi na obsah Jdi na menu
 

ROK 2004

 

2004.jpg
 

Rok 2004 byl pro nás tak trochu rokem cestování. Hned na začátku jsme zavítaly se svým vystoupením na bohoslužby na Košařiska, do Hrádku v Aliančním týdnu modliteb nebo do Těrlicka na slavnostní bohoslužby.

Snažíme se být vždy něčím výjimečné, a proto nás napadlo, nechat si ušít kostýmky, ve kterých se budeme prezentovat při našich vystoupeních. Obětovaly jsme tedy jednu zkoušku k tomu, abychom si vzaly míry, domluvily se na střihu, materiálu a barvě, se kterou by byla spokojená každá laudatka. Byl to docela tvrdý oříšek, ale nakonec jsme se domluvily a zvolily jsme skořicovou barvu a pohodlný střih.

 

gorole_laudate_v_praze_066--1-.jpg

 

22.05.2004 proběhlo naše první větší celodenní soustředění v Písku. Sešly jsme se hned ráno a posnídaly spolu dobrůtky, které donesla každá z nás. Potom jsme se naplno vrhly do trénování. Pořádně jsme cvičily a snažily se co jak nejlépe vylepšit naši image, vystupování i samotný zpěv. Odpoledne si pro nás naše dirigentka připravila malé překvapení. Navštívila nás paní kosmetička, která nám poradila, jak být i nadále krásné a spokojené samy se sebou. Po práci k nám dorazili i naši bodyguardi (bodyguard = manžel nebo přítel laudatky), kteří nám pomohli s grilováním klobásek.

Celé toto soustředění jsme podnikaly hlavně kvůli tomu, že se v říjnu konalo naše první turné mimo naši republiku a to zájezd do Krajného na Slovensku 09.-10.10.2004. Vyjeli jsme brzo ráno i s našimi bodyguardy autobusem s osobním řidičem. Na místo jsme dorazili kolem poledne. Tam nás přivítali místní občané s otevřenou náručí a po celou dobu našeho pobytu se o nás moc pěkně starali. My jsme jim za to posloužili jak zpěvem tak i Božím slovem. Hned v sobotu k večeru jsme se svým programem vystoupili v požární zbrojnici. Na druhý den ráno jsme zpívali v kostele na Výročí zasvěcení místního chrámu. Byli jsme rozděleni do místních rodin, kde jsme mohli nejen přespat ale také navázat nové vztahy, a poznat jak to chodí i v jiných kulturách. Než jsme se vydali domů v neděli odpoledne, dostali jsme výborný oběd a také plno dobrůtek na cestu. Na náš první zájezd budeme ještě dlouho vzpomínat s radostí a vděčností v srdcích.

Po zbytek roku jsme trénovaly vánoční koledy, se kterými jsme vystupovaly na Večeru koled v bystřickém kostele a také v kostele v Hradišti.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář