Jdi na obsah Jdi na menu
 

ROK 2008

  

2008.jpg

 

Rok 2008 jsme zahájily úplně jinak, než roky předešlé. Se svým vystoupením jsme se objevily jako "předskokanky" na koncertě paní Marty Kubišové v Třinci, která se rozhodla podpořit dobrou věc stejně jako my. 18.01.2008 se v třineckém evangelickém kostele konal Benefiční koncert, jehož výtěžek šel na pomoc dětem, které pravidelně navštěvují a využívají služeb Dětského rehabilitačního stacionáře v Třinci. Po našem vystoupení proběhl samotný koncert této významné zpěvačky, a díky tomu bylo možné za vybrané peníze ze vstupného zrekonstruovat a opravit toto velmi potřebné zařízení.

Letošní novoroční setkání jsme proto museli přesunout až na 15.02.2008, kdy jsme se znovu všechny sešly i s bodyguardy na Bowlingu ve Vendryni. Svou návštěvou náš zde poctila i delegace z Polska, která nám přivezla ručně šité kroje podle stoleté staré tradice.

07.06.2008 jsme se zúčastnily slavnostního otevření vily v Hrádkukde jsme okouzlily svým zpěvem (a možná i naší celkovou prezentací) hlavně pana politika Jiřího Čunka. Po programu následoval velkolepý raut s mnoha dobrotami a také s ochutnávkou pravého moravského vína. Zanedlouho po tomto vystoupení jsme byly pozvány s našimi písněmi na Církevní den v Gutech, který se konal 15.06.2008.

V srpnu nám do Laudate přibyl nový bodyguard Ondra, který si vzal naši laudatku Zuzku Klimkovou. Svatba Zuzky a Ondry se konala 30.08.2008 v bystřickém kostele a my jsme zde vystoupily s písněmi a přáním - "hodně štěstí a lásky na společné cestě životem..."

V září od 26.-29.09.2008 jsme se opět vydali na zájezd do ciziny, tentokrát do Polska do BieszczadI když jsme jeli skoro celý jeden den, stálo za to poznat kraj, kam před lety odešli mnozí naši předkové. Měli jsme několik vystoupení, dokonce i "po gorolsku" v krojích, ale také jsme podali mnoho svědectví a vyprávění o tom, jak náš sbor tady na Slezsku funguje. Od místních sborovníků jsme se zase dozvěděli mnoho informací a zajímavostí o jejich těžkém životě, který denně prožívají v těchto odlehlých ale krásných končinách.

V říjnu 12.10.2008 jsme se znovu zúčastnily Festivalu chórů v Třinci. I když se nám nástup písničky Happy day nepovedl hned napoprvé, i přesto jsme měli velký úspěch.

V listopadu jsme opět pořádali větší soustředění na chatě v Písku, a to přesněji 15.11.2008které jsme tak trochu spojili s vánoční wilijowkou. Kromě dobré snídaně a pilného trénování, k nám dorazil dokonce i Mikuláš s malou nadílkou. Odpoledne nám naši milí bodyguardi dovezli oběd, takže jsme se společně najedli, a až do podvečera jsme spolu vzpomínali na naše krásné začátky. Připravili si totiž pro nás malý program - zajímavé fotky a videa z naší minulosti.

Letos jsme v adventním čase vystupovaly s pásmem koled pouze u nás v Bystřici a to 21.12.2008 na Večeru koled. Spolu s námi zpíval i dětský sboreček, který byl převlečený za Betlém. Sestřih z této akce je možno shlédnout ONLINE.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář