Jdi na obsah Jdi na menu
 

ROK 2011

   

2011.jpg

 

Rok 2011 jsme zahájily 09.01.2011 výletem do polského města Puńcow, kde jsme na nedělních bohoslužbách v místním velice moderním kostele, zazpívaly jak naše obvyklé písničky, tak i pár vánočních koled. Hned následující den 10.01.2011 jsme byly pozvány v rámci Aliančního týdne modliteb do LECAV centra v Bystřici, kde jsme sborovníkům mohly zpříjemnit svým zpěvem chvilky této biblické hodiny.

V dalších měsících jsme měly menší prázdniny, takže jsme nerealizovaly ani zkoušky, ani vystoupení. Až u příležitosti velikonočních svátků jsme zazpívaly 22.04.2011 na Velký pátek v bystřickém kostele, a hned ve Velikonoční pondělí 25.04.2011 na Seniorátních bohoslužbách v Písku, záznam ze slavnostních bohoslužeb je možné shlédnout ONLINE.

O prázdninách jsme měly v měsíci červnu jen několik zkoušek, abychom si trošku připomněly naše písničky. 03.07.2011 jsme pak vyrazily i s našimi bodyguardy do Třanovic, kde jsme na nedělních bohoslužbách posloužili slovem i písněmi.

05.07.2011 jsme pak byly my všechny laudatky spolu s našimi drahými polovičkami pozváni na oslavu životního jubilea Věrky Klimkové, která patří mezi jednu z prvních členek našeho souboru. Bylo moc krásné počasí, takže jsme seděli venku pod pergolou, hned vedle nás se opékalo masíčko na grilu, a v nedalekém jezírku se šplouchaly želvy. Naši oslavenkyni jsme popřáli a zazpívali, a dohromady si udělaly malou zkoušku. Hlavně jsme si ale povídali a navzájem se sdíleli i s našimi bodyguardy, a tak jsme mohli společně prožít krásné a požehnané odpoledne.

Již na začátku tohoto roku jsme dostaly pozvání na společný zájezd od našich "dechováků", abychom vyjeli za hranice naší země až do sousedního Německa. A tak jsme souhlasily a 07.-09.10.2011 jsme vyjeli na společné turné do německého města Hoyerswerda. V Německu jsme byli hosty sborovníků Evangelische Kirche v Hoerswerdě, kteří nás velice srdečně přivítali ve svém sborovém domě a kostele zároveň, a to v Martin Luther King - Hausu. Kromě zpěvu na bohoslužbách v místním kostele, jsme taky navštívili se svým programem dřevěný kostel ve vedlejší vesnici ve Spreewitz. Němečtí spolusborovníci si pro nás připravili ovšem nevšední zážitek, a to skoro dvouhodinový výlet na lodičkách po vodních kanálech ve Spreewaldu. Bylo to sice úžasné, ale teplota vzduchu nedosahovala příliš mnoha stupňů, což mnohým na druhý den přivodilo rýmu či nachlazení. Třešničkou na dortu po ukončení plavby pak byl společný oběd v místní rybárně, kde jsme si mohli vybrat z mnoha místních pochoutek (mnoho z nás si ale objednalo k obědu jen studeného pečenáče, v domnění, že se jedná o smaženou rybu). Celý výlet byl završen společnou nedělní bohoslužbou a obědem v Martin Luther King - Hausu.

Hned co jsme se vrátily z výletu z Německa, začaly jsme se intenzivně připravovat na náš koncert u příležitosti 10. výročí vzniku Laudate. Jubilejní koncert se konal 06.11.2011, v rámci každoročního Festivalu pěveckých sborů, a to v evangelickém kostele v Bystřici. Kromě nás vystoupil smíšený pěvecký sbor z Oldřichovic a také mužský pěvecký sbor. Po ukončení jsme pořádaly malý "rautík" na místní faře, a tím jsme krásně dovršily naše oslavy. A protože to bylo pro nás velké jubileum, zvolily jsme u této příležitosti zase nový styl, černé oblečení s červenými květinami a doplňky. Záznam z celého Festivalu pěveckých sborů je možné shlédnout ONLINE.

 

dscn3444.jpg

 

I měsíc prosinec byl pro nás, jako pro pěvecký soubor, velice výjimečný. Každoroční udělování ocenění pro Osobnosti obce Bystřice, který pořádá místní obecní úřad, se letos dostalo i naší dirigentce Alence Kostkové, mimo jiné i za obětavou práci pro náš soubor, kterou vykonává už dlouhých, ale věříme že pro ni krásných 10 let. Proto byl 15.12.2011 i náš soubor Laudate pozván do slavnostní síně, aby u této příležitosti zpestřil program udělování ocenění svými písněmi.

Také letos jsme svými koledami potěšily účastníky Večeru koled, který se konal 18.12.2011 v bystřickém kostele, záznam je možný sledovat ONLINE. Jako už tradičně každý rok, tak i letos jsme vystupovali na bohoslužbě na Štědrý večer 24.12.2011 v Bystřici. Poslední akcí tohoto roku byla pro nás účast na celocírkevní Štěpánské slavnosti 26.12.2011, která se také konala v bystřickém chrámu.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář