Jdi na obsah Jdi na menu
 

ROK 2010

 

2010.jpg

                             

První měsíc Roku 2010 jsme věnovali odpočinku a čerpání nových sil. První zkoušku jsme měli tedy až 07.02.2010 a na to hned ve formě vystoupení na biblické hodině v Komorní Lhotce.

13.02.2010 jsme pořádali naše tradiční novoroční setkáníLetos jsme společné odpoledne nejen u badmintonu a dobré večeře prožili ve Vendryni na Bowlingu.

V březnu jsme se zúčastnily na internetu Soutěže s Providentem pod názvem: "Co nás baví v březnu". Zde se může přihlásit každý, kdo přijde s jakýmkoli nápadem, který přinese něco pozitivního svému okolí. I my jsme do soutěže poslaly své video a informace o našem souboru. Sice jsme nebyly vybrány a oceněny finanční částkou, ale velmi rády jsme se do této soutěže zapojily.

Další měsíc jsme věnovaly nácviku velikonočního pásma písní, se kterým jsme pak vystoupily 28.03.2010 na bohoslužbách v Těrlicku a také 05.04.2010 ve Velikonoční Pondělí na seniorátních bohoslužbách v Návsí.

Až do konce školního roku jsme s našimi písněmi těšily jak bystřické sborovníky, tak seniory na jejich tradičním setkáních se Zpovědí a Večeří Páně, ale také jsme posloužily na bohoslužbách u příležitosti zakončení školního roku všech žáků i studentů nebo na biblické hodině věnované našim tatínkům.

16.07.2010 jsme ve Smilovicích vystupovaly na akci Setkání pro všechny generace. Měly jsme tak jedinečnou možnost aktivně se účastnit tohoto shromáždění, které se letos uskutečnilo již potřetí. Akce se konala v předvečer zahájení X-campu, pobytu pro mladé z širokého okolí, který každoročně probíhá v prostředí Smilovického střediska Křesťanského společenství Karmel. I my jsme měly tu možnost svými písněmi potěšit a rozradostnit nejedno srdce přítomných lidí.

Celé prázdniny jsme se pilně připravovaly na naše další zahraniční turné. Tento rok jsme se spolu s našim dechovým orchestrem Čantoryja vydali 19.-22.08.2010 na dalekou cestu na Ukrajinu. Zde jsme prožili moc krásné a zároveň smutné chvíle, kdy jsme se snažili svým zpěvem potěšit místní obyvatele, a zároveň jim i nějak pomoct v jejich mnohdy velmi tíživých životních situacích. Na tento zájezd na Ukrajinu jsme se vydali s organizací Pomoc Těšínského Slezska, která na Ukrajině poskytuje ve vybraných lokalitách nejen humanitární pomoc, ale nabízí i misijní služby. 29.08.2010 jsme vystoupily na bohoslužbách v bystřickém kostele, tyto bohoslužby je možné shlédnout ONLINE.

V září jsme si daly malý odpočinek, abychom 25.09.2010 mohly spolu s naší laudatkou Aničkou Krzyszovou a jejím snoubencem Míšou oslavit malou "wiesielowku" v altánku na jejich zahrádce v Nýdku. Tam jsme si taky udělali malou zkoušku, abychom 26.09.2010 vystoupily u příležitostí stého výročí českého pěveckého sboru z naší bratské luterské církve v našem společném Bystřickém evangelickém kostele. 

30.-31.10.2010 jsme se vydali na zájezd do Nitry na Slovensku, kde jsme mohly znovu po 4 letech opět navštívit mnoho známých a přátel ze spřátelené evangelické církve v Nitře. Letos jsme požádali o účast i náš dechový orchestr, který se s nadšením připojil, ostatně jako i na mnoho dalších našich zájezdů.

20.11.2010 jsme se pustili do nahrávání našeho dalšího CD, tentokrát s vánoční tématikou. Znovu jsme si vybrali jako nahrávací studio prostředí Evangelického kostela v Bystřici, kde jsme zvládli nahrát skoro 20 koled za jeden jediný den. CD má název Tmou dobrou zprávu hlásej, a je na něm 16 koled, které máme v našem repertoáru od našeho vzniku až po současnost.

 

cd2---booklet.jpg

 

21.11.2010 jsme se vydali na bohoslužby do Stonavy, kde jsme zazpívali i pár koled z našeho nového CD, a tím jsme zahájili nadcházející advent. O týden později, a to 27.11.2010 jsme zpívali v Těrlicku na 1.adventním koncertě v místním kinosálu. A na další adventní neděli jsme si zazpívali 05.12.2010 na bohoslužbách v Písku a 19.12.2010 na Večeru koled v Bystřici, ze kterého je možné shlédnout záznam ONLINE (1.díl, 2.díl).

Jako předešlé roky, tak i letos jsme mohly 24.12.2010 potěšit mnohá promrzlá srdce návštěvníků večerní štědrovečerní bohoslužby v bystřickém kostele, kde jsme už při vchodu zpívali mnohým známé, ale i neznámé vánoční písně. Poslední akcí tohoto roku byla sborová wigilijka, která se konala 29.12.2010 poprvé ve Středisku Karmel, na které jsme zazpívali několik písní, spolu s dalšími hudebními složkami našeho sboru.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář